7 тисяч безробітних ліквідовують наслідки повені

Місцеві центри зайнятості постраждалих внаслідок катастрофічної повені західних областей України та Вінниччини вже уклали близько 800 договорів із безробітними про виконання оплачуваних громадських робіт.

Люди добровільно виконують некваліфіковану роботу, що не пов’язана з ризиком для життя, заявив директор Державного центру зайнятості України Володимир Галицький на прес-конференції в УНІАН. Здебільшого це упорядкування доріг, відновлення мостів, розбирання зруйнованих і ремонт уцілілих будівель, укріплення берегів річок і т. ін. Окрім заробітку за свою працю, служба зайнятості оплачує безробітним проїзд, проживання та придбання спецтехніки й інвентарю. І це при тому, що виплата допомоги по безробіттю – продовжує нараховуватися.

Однак на шляху виконання розпорядження Кабінету Міністрів «Про проведення оплачуваних громадських робіт з ліквідації наслідків стихійного лиха…» стоїть саботаж деяких голів селищних рад, які мають виступати замовниками таких робіт і укладати відповідні договори із центрами зайнятості, каже Володимир Галицький.
— Приміром, у Чернівецькій області більше 15 голів сільрад подали у відставку, деякі просто втекли, бо не змогли організувати громадські роботи з подолання наслідків повені у своїх районах, — вважає він. Тоді як із губернаторами Чернівецької й Івано-Франківської областей Державний центр зайнятості має повне взаєморозуміння в цьому питанні.

54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Facebook
LinkedIn
Twitter
Telegram
WhatsApp

При полном или частичном использовании материалов сайта, ссылка на «Версии.com» обязательна.

Всі інформаційні повідомлення, що розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна

Напишите нам