За 2011-2012 гг металлурги недоплатили в госбюджет 4-6 млрд грн. из-за операций с оффшорами


За підсумками 2011-2012 рр. збитки металургійної галузі через застосування трансфертного ціноутворення (продажу продукції по заниженим цінам в іноземні юрисдикції з нижчим, ніж в Україні, податковим навантаженням) склали 10-20 млрд грн. Таку оцінку в коментарях «…» озвучив старший аналітик «Арт-Капітал» Дмитро Ленда.

«Тобто сума недоотриманих податківдержавою, виходячи з цих цифр та ставки податку у 30%, склала біля 4-6 млрд грн.», — уточнив експерт. У свою чергу глава аналітичного департаменту інвестиційної компанії Eavex Capital Дмитро Чурін зауважує, що якщо завдяки прийняттю закону про трансфертне ціноутворення вдасться хоча б на чверть скоротити обсяги трансфертних операцій, це вже буде досягненням.

«Якщо відповідний законопроект буде прийнятий, то вже в цьому році уряд очікує отримати до бюджету додатково 500 млн грн.», — нагадує аналітик. Зауважимо, що наразі парламентський комітет з питань податкової та митної політики під тиском представників великого капіталу загальмував прийняття закону про трансфертне ціноутворення.

У Міндоходів заявляли, що категорично не підтримують пропозиції окремих нардепівщодо поширення дії трансфертного законодавства лише на ті країни, які мають офіційний статус офшорів, оскільки це суттєво знизить ефективність нововведень. Як відомо, зокрема, Кіпр та канто Цуг в Швейцарії не мають офіційного офшорного статусу, однак вітчизняний великий бізнес активно оптимізовує податки через ці юрисдикції.

54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Facebook
LinkedIn
Twitter
Telegram
WhatsApp

При полном или частичном использовании материалов сайта, ссылка на «Версии.com» обязательна.

Всі інформаційні повідомлення, що розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна

Напишите нам