«Волшебное прикосновение» Романа Дацько

Роман Михайлович Дацько на должности главы Объединения профсоюзов Львовщины с 2003 года, а на должности главы правления АТ «Львівтурист» — с 1998 года. На своих должностях Роман Михайлович занимался не только защитой прав трудящихся и обеспечением их здоровья, но и активно заботился о собственных интересах.
Заслуговує на увагу той факт, що до призначення на профспілкові посади Роман Дацько проживав разом з родиною у однокімнатній квартирі, а за час керівної роботи став власником кількох великих квартир у елітних будинках Львова.

За час роботи Романа Михайловича окреслилась певна тенденція: спочатку АТ «Львівтурист» продає майно, потім це ж майно перепродається покупцем за ціною в кілька разів вищою і незабаром пан Дацько набуває у власність нову квартиру або земельну ділянку.

Таких прикладів немало:

У 1999 році, через рік після того, як Роман Михайлович став Головою правління АТ «Львівтурист», ним було було продано незавершену будівництвом автобазу «Турист» на вул. Бускидській у Львові, а це майже 2 га землі, триповерховий будинок, 78 боксів для автобусів, інші споруди. Майже одразу після угоди пан Дацько «розжився» квартирою по вул. Кониського у Львові.

Надалі був кемпінг «Львівський» (2001 рік), який знаходиться на київській трасі неподалік Львова і зараз є процвітаючим приватним туристичним комплексом.

Ще згодом доля відчуження чакала на ЛОК «Джерела Карпат», на літню туристичну базу в Капатах.

2003 рік, рік призначення на посаду Голови профспілок Львівщини, залишаючись керівником «Львівтуриста», пан Дацько «відсвяткував» відчуженням адмінбудинку по вул. Стрийській, площею понад 600 кв. метрів, за ціною 820 тисяч гривень. Вже через 10 місяців покупець майна – ПП «Рада» продало будинок британській компанії «Голд Ліон Корпорейшн ЛТД» за ціною понад 2 мільйони 700 тисяч гривень, а остання компанія перепродала його вже за ціною понад 3 мільйони гривень. Отже, протягом року майно було продано в 4 рази дорожче. Чи правильно сказати: продане Романом Михайловичем в чотири рази дешевше ринкової вартості? Куди поділась різниця в понад 2 мільйони гривень? Вона матеріалізувалась у дві квартири на пр. Свободи у Львові та земельну ділянку у передмісті, придбані паном Дацько.

В 2007 році профспілковий лідер вирішив продати будівлі кінно-спортивної бази «Буревісник» площею майже 5 тисяч метрів, і продав…за 1,5 мільйони гривень. Хоча стартова ціна об'єкту була 3 мільйони і мала б збільшуватись під час конкурсу з продажу. Однак, голова конкурсної комісії Роман Дацько, зогляду на відсутність попиту, продав об'єкт компанії «ВІП-БУД» за вдвічі нижчою ціною. Авжеж, не сюрприз, що через півроку покупець продав об'єкт іншому підприємству. Після цього родиною Дацька була придбана квартира по вул. Олеси у Львові.

Це ще не повна історія трансформацій профспілкових об'єктів у житлову нерухомість Романа Дацька, який, безумовно, належним чином подбав про соціальний захист хоча б одного члена профспілок на Львівщині – самого себе.

Залишається лише сподіватись, що Роман Михайлович не вирішить робити кар'єру та не подасться на вакантну посаду Голови Федерації профспілок України, в іншому разі членам профспілок вже сьогодні час подумати: чи залишиться хоча б крихта профспілкового майна після «чарівного дотику» Романа Дацька?

54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Facebook
LinkedIn
Twitter
Telegram
WhatsApp

При полном или частичном использовании материалов сайта, ссылка на «Версии.com» обязательна.

Всі інформаційні повідомлення, що розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна

Напишите нам